شاید می‌توان گفت که بسیاری از دانشجویان داروسازی یا حتی داروسازان شاغل، اولین کشورهایی که با شنیدن کلمه مهاجرت که در ذهنشان می‌آید، آمریکا و کانادا است. طبق آمار نشریه فرهنگستان علوم پزشکی در سال ۲۰۲۰ تقریباً مقصد ۲۷ درصد از داروسازان ایران جهت مهاجرت، کشور کانادا است. به همین دلیل در ادامه مقالات مقایسه مهاجرت‌ها، در این مقاله به بررسی و مقایسه مهاجرت به این دو کشور می‌پردازیم.

آمریکا کانادا

موقعیت جغرافیایی و زبان

ایالات متحده آمریکا کشوری در آمریکای شمالی میان کشور کانادا و مکزیک و اقیانوس اطلس و آرام است. زبان رسمی کشور آمریکا انگلیسی است. کشور کانادا شمالی‌ترین کشور قاره آمریکا و دومین کشور بزرگ جهان است که از جنوب به کشور آمریکا منتهی می‌شود. کشور کانادا دو زبان رسمی دارد: انگلیسی و فرانسوی که به‌ترتیب زبان اول ۶۵ و ۲۱ درصد از ساکنین است. ۱۴ درصد از جمعیت بیش از یک زبان مادری دارند و یا زبان مادری‌شان غیر از انگلیسی و فرانسوی است.

همچنین بخوانید: مهاجرت به آلمان و فرانسه | مقایسه شرایط کاری و تحصیلی

هزینه زندگی و تحصیلی در آمریکا و کانادا

بایستی در نظر داشت که آمریکا جهت زندگی و تحصیل دانشجویان و متقاضیان آن کشوری گران محسوب می‌گردد. هرچند که این موضوع با توجه به نوع زندگی هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. حدود شهریه و هزینه تحصیل داروسازی در آمریکا بین‌الملل در بازه 9950 تا 32800 دلار در سال است. علاوه بر این، هزینه‌های زندگی در کشور آمریکا را به‌صورت ماهانه می‌توان در حدود 1000 دلار در نظر گرفت. به‌طور کلی هزینه تحصیل داروسازی در کانادا از حدود 15000 دلار تا 45000 دلار است. هزینه‌های زندگی دانشجویی نیز در کانادا از حدود 1200 دلار تا 2500 دلار کانادا است.

شرایط و مدت تحصیل داروسازی

مدت تحصیل داروسازی در آمریکا 4 سال است. این موضوع در حالی است که برخی از دانشگاه‌های این کشور که بیشتر جنبه پژوهشی دارند، به‌صورت ناپیوسته ارائه می‌شوند. در واقع مقطع داروسازی تا مقطع دکتری 6 سال است. به این ترتیب با تحصیل در یک دوره 4 ساله در رشته‌ای نظیر علوم پایه و پس از قبولی در آزمون PCAT قادر خواهند بود در این رشته تحصیلی مدرک دکتری را اخذ کنند. در واقع فرد متقاضی در سال سوم علوم پایه با کسب نمره قبولی در این آزمون قادر خواهد بود تا جهت ادامه در دوره تحصیلی مقطع دکتری داروسازی اقدام کند. از روش‌های مختلف برای مهاجرت به آمریکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آمریکا

صرف نظر از رشته داروسازی، مهاجرت تحصیلی یکی از رایج‌ترین و ساده‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان است. متقاضیان برای تحصیل در آمریکا باید ویزای دانشجویی آن را که در دسته M و F قرار می‌گیرد، دریافت کنند. همچنین مهاجرت کاری و مهاجرت از طریق ویزای نخبگان EB-1 از راه‌های دیگر مهاجرت به آمریکا است. اگر فردی در کشوری غیر از ایالت متحده در رشته داروسازی تحصیل کرده است و قصد مهاجرت به آمریکا را دارد، باید در مورد شرایط مهاجرت داروسازان به آمریکا اطلاعاتی داشته باشد.

آمریکا کانادا

از مهم‌ترین شرایط مهاجرت داروسازان به آمریکا که باید به آن توجه شود، بررسی اعتبار مدرک تحصیلی داروسازی است. در مرحله اول می‌بایست اثبات کند که مدرک تحصیلی اخذشده معتبر است. پس از گذراندن معادل‌سازی، مدرک داروسازی در آمریکا می‌بایست برای ویزای کاری آمریکا درخواست داد. متقاضیان برای مهاجرت داروسازان به آمریکا باید در آزمون سنجش میزان تسلط به زبان انگلیسی شرکت کرده و پس از قبولی در آن، به‌عنوان کارآموز در داروخانه در هیئت دولت داروسازی شروع به فعالیت کنند. پس از تکمیل این دوره سوابق باید ساعات کارآموزی را به هیئت دولتی داروسازی ارسال کنند. به‌طور معمول آخرین مرحله مهاجرت داروسازان به آمریکا درخواست جهت مجوز داروخانه به NAPLEX و MJPE است.

همچنین بخوانید: معرفی دانشکده‌های داروسازی | Johns Hopkins University

کانادا

متقاضیان با داشتن شرایط تحصیل داروسازی در کانادا و مدرک کارشناسی علوم پایه می‌توانند در این رشته تحصیل کنند. مدت زمان تحصیل داروسازی در کانادا برای مقطع کارشناسی حدود 6 سال است. از مجموع این 6 سال متقاضی باید 2 سال را به تحصیل کارشناسی علوم پایه بپردازد و سپس دوره 4 ساله حرفه‌ای داروسازی را شروع کند. متقاضیان در طول تحصیل داروسازی دروس بیوشیمی، پاتوفیزیولوژی، فیزیولوژی، میکروبیولوژی، فارماکولوژی و مراقبت‌های دارویی را فرا می‌گیرند. علاوه بر این مهارت‌های کلینیکی، سم شناسی، بیوشیمی دارویی و فیزیولوژی آسیب نیز در طول تحصیل به متقاضیان آموزش داده می‌شود. متقاضی با اخذ مدرک کارشناسی داروسازی می‌تواند در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری تخصصی داروسازی ادامه تحصیل دهد.

آمریکا کانادا

درآمد داروسازان در آمریکا و کانادا

طبق گزارش‌های سایت salary، درآمد یک داروساز در آمریکا به‌طور متوسط 130 تا 160 هزار دلار در سال یا به عبارت دیگر، ساعتی ۶۰ دلار است. البته این مبلغ پس از 5 سال سابقه کاری، افزایش چشمگیری خواهد داشت. متوسط حقوق داروساز در کانادا 91.663 دلار در سال یا 47.01 دلار در ساعت است. حداقل درآمد داروسازان از 84.541 دلار در سال شروع می‌شود؛ درحالی‌که اکثر داروسازان باتجربه تا 103.333 دلار در سال نیز درآمد دارند. این نکته را در نظر داشته باشید که درآمد داروسازان در کانادا با توجه به استان‌های مختلف این کشور می‌تواند متفاوت باشد. 

منابع:

officialmalekpour | estahbanaty