امروزه آمپول و ویال‌های تزریقی بخش جدایی‌ناپذیر بسیاری از صنایع، از جمله صنایع دارویی، بهداشتی و دامپزشکی هستند. از مهم‌ترین بخش‌های تولید آمپول‌ها، فرایند پرکردن و بستن (Sealing) است که توسط دستگاهی تحت عنوان ampoule filler and sealer انجام می‌شود. در این مطلب به معرفی کلی این دستگاه می‌پردازیم و نحوه کار با انواع مختلف آن را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید!

آمپول

دستگاه ampoule filler and sealer شامل دو فرایند است: پرکردن و بستن آمپول. بخش filler یا پرکننده که در صنایع دارویی استفاده می‌شود، جهت پر کردن پوکه‌های شیشه‌ای خالی آمپول یا ویال‌های تزریقی استفاده می‌شود. بخش sealing شامل فرایندهای حرارتی و گازی است که باعث مهروموم‌شدن آمپول یا ویال تزریقی می‌شود. این دستگاه‌ها باعث افزایش سرعت تولید در خطوط تولید دارو و کاهش ریسک آلودگی محیطی می‌شوند و قابلیت تنظیم سایز آمپول و مایع داخل آن را نیز دارند.

همچنین بخوانید: آشنایی با دستگاه پرکن مایعات دارویی (Liquid Filling Machine)

نحوه کار دستگاه

ابتدا آمپول‌های خالی بر روی سطح شیب‌دار دستگاه قرار می‌گیرند و به صفحه نقاله متحرک منتقل می‌شوند. سپس بر اساس نوع دستگاه، در دسته‌های یک – دو – چهار – هشت‌تایی وارد بخشی می‌شوند که سوزن‌هایی، گاز نیتروژن را وارد آمپول خالی می‌کنند. در مرحله بعدی، آمپول‌ها به ایستگاه پرکنی وارد شده و توسط سوزن‌هایی که حجم مشخصی از مایع را منتقل می‌کنند، پر می‌شوند. در ادامه یک مرحله دیگر اضافه‌کردن نیتروژن را به آمپول‌ها داریم و پس از این بخش وارد بخش بسته‌شدن (Sealing)‌ می‌شویم. این بخش یک شوک حرارتی به‌وسیله یک شعله کم‌فشار به آمپول‌ها وارد شده که باعث نرم‌شدن آمپول‌ها می‌شود. صفحات چرخانی نیز به دهانه آمپول فشار می‌آورند تا فرایند بسته‌شدن به بهترین شکل انجام شود. در مرحله نهایی نیز آمپول‌ها به شکل عمودی در سینی دستگاه جمع‌آوری می‌شوند.

آمپول پرکنی

انواع دستگاه آمپول پرکنی

دستگاه‌های ampoule filling and sealing دارای انواع مختلفی هستند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • Single Head Ampoule Filling and Sealing Machine
  • Two-Head Ampoule Filling and Sealing Machine
  • Four-Head Ampoule Filling and Sealing Machine
  • Six Head Ampoule Filler and Sealer
  • Eight Head Ampoule Filling and Sealing Machine

Single Head Ampoule Filling and Sealing Machine

این دستگاه می‌تواند آمپول‌های شیشه‌ای را به‌صورت تک‌تک پر کرده و یکی از دستگاه‌های محبوب در صنعت است. علت این محبوبیت قابلیت تنظیم برخی موارد از جمله ضخامت، سایز آمپول و گردن آمپول است. این دستگاه یک موتور دارد که قابلیت تنظیم سرعت بر اساس نیاز را تأمین می‌کند.

آمپول

Two-Head Ampoule Filling and Sealing Machine

این دستگاه بر اساس حرکت آمپول‌ها بر روی سطح شیب‌دار کار می‌کند و می‌تواند در هر بار فرایند پر کردن، دو آمپول را پر کرده و ببندد. مزیت اصلی این دستگاه کنترل خودکار و آسان آن است که امکانات ایجاد تغییرات در سایز آمپول و محتوای آن را به کاربر می‌دهد.

Four-Head Ampoule Filling and Sealing Machine

تفاوت اصلی این دستگاه با دو دستگاه قبلی، توانایی پر کردن هم‌زمان چهار آمپول و تنظیم فرکانس پر شدن آمپول‌ها است. این دستگاه علاوه بر صنعت داروسازی، در صنایع آرایشی نیز استفاده گسترده دارد. این دستگاه می‌تواند در هر دقیقه 50 – 100 آمپول را پر کند و ببندد.

همچنین بخوانید: آشنایی با دستگاه کپسول‌ پُرکنی (Capsule Filling Machine)

Six Head Ampoule Filler and Sealer

این دستگاه علاوه بر پر کردن هم‌زمان 6 آمپول، توانایی پر کردن 60 – 140 آمپول در هر دقیقه را دارد. مزیت اصلی این دستگاه ویژگی‌ای تحت عنوان “No ampoule, no filling” است؛ این ویژگی باعث می‌شود زمانی که در دستگاه آمپول وجود ندارد، فرایند پر کردن متوقف شود و از هدررفت مواد دارویی جلوگیری می‌کند.

آمپول پرکنی

Eight Head Ampoule Filling and Sealing Machine

این دستگاه یکی از پراستفاده‌ترین دستگاه‌ها در صنعت داروسازی است و به علت توانایی پر کردن 140 – 200 آمپول در دقیقه، بسیار محبوب و مورد استفاده است. از مزیت‌های اصلی این دستگاه این است که ویژگی‌های تمامی دستگاه‌های بالا را در کنار سرعت و دقت بالا دارد. همین موارد باعث استفاده گسترده این دستگاه می‌شود.

Lodhapharma | adinath | adinathmachines | harsiddhengineering