تاکنون چند مورد از مهارتهای نرم مورد نیاز یک داروساز در صنعت را بررسی کردیم. در ادامه مطلب به یکی دیگر از این مهارتها با عنوان کار تیمی Teamwork میپردازیم. این مهارت یکی از الزامات برای موفقیت در هر شغلی است و صنعت داروسازی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
کار تیمی و مزایای آن چیست؟
تعریف Teamwork ساده است، اما درک این که چگونه بهعنوان یک تیم خوب میتوان کار کرد، احتمالاً کمی پیچیده است. در واقع کار تیمی زمانی اتفاق میافتد که افراد با هم برای رسیدن به یک هدف مشترک کار کنند. تیم زمانی بهترین عملکرد را دارد که هر یک از اعضا بهطور مشترک کار کنند؛ اما همچنان دیدگاه و تجربیات خود را داشته باشند و از مهارتهای خود استفاده کنند. دلیل اصلی اهمیت کار تیمی در محیط کاری این است که باعث ایجاد اعتماد در بین همکاران میشود. Teamwork از همان مهارتهایی است که میتواند بهرهوری را افزایش دهد و کارمندان را شادتر کند.
این اتفاق به تقویت حس اجتماعی در محیط کار نیز کمک شایانی میکند و فرصتهای بیشتری برای آموزش و پیشرفت ایجاد میکند. همچنین کار تیمی خوب به طرز معجزهآسایی میتواند بازده را در کارها افزایش دهد و باعث کاهش استرس در تیم شود. علاوه بر این موارد، هنگام بروز مشکل در کارها میتوان به راهحلهای خلاقانه و ایدههای بیشتری دست یافت.
همچنین بخوانید: مهارتهای نرم در صنعت داروسازی | برنامهریزی پروژه
بازیکن تیمی ایدهآل
یکی از ویژگیها برای کار تیمی خوب فروتنی است. افراد فروتن فاقد خودخواهی هستند و بهسرعت به کمک دیگران میروند و اعتبار انجام کارها را با بقیه افراد تیم سهیم میشوند. یکی از ویژگیهای دیگر داشتن ولع است. افراد پُر ولع همیشه به دنبال چیزهای بیشتری هستند. مسئولیت بیشتری برعهده میگیرند و بدون اینکه مدیر از آنان درخواست کار بیشتر کند، بهصورت خودجوش مسئولیت بیشتری را عهدهدار میشوند.
ویژگی دیگری که میتوان نام برد هوشمندی است. این ویژگی در اصل به معنای هوش هیجانی و هوش اجتماعی افراد است و به نحوه رابطه شخص با دیگر افراد تیم مربوط میشود. افراد با هوشمندی بالا، ارتباطات بسیار خوبی دارند و میدانند چگونه با اعضای تیم برخورد کنند. البته یک بازیکن تیمی ایدهآل باید ویژگیهای دیگری مثل تفکر نقاد، خلاقیت و… داشته باشد.
توسعه مهارت کار تیمی
برای افزایش این مهارت، باید مهارتهای ارتباطی قوی را در خود توسعه دهید و همچین بهطور کامل معنا و مفهوم آن را از کتابهای موجود در این زمینه مطالعه کرده و آنها را اجرایی کرد. جهت تمرین و افزایش این مهارتها میتوانید آنها را در تیمهای کوچک مثل تیمهای دانشگاهی تمرین کنید. برای اینکه بتوانید در آینده شغلی خود از این مهارت استفاده کنید، باید قبل از وارد شدن به محیط واقعی کار، این مهارت را در تیمهای کوچکتر تمرین کنید. پس در دوران دانشجویی خود عضو تیمهای مختلف شوید و این مهارت را در خود توسعه دهید.
همچنین بخوانید: MBA داروسازی بخوانیم یا نه؟
کار تیمی در صنعت داروسازی
از آنجایی که شرکتهای دارویی برای بهبود کارایی و کیفیت محصول تلاش میکنند، تیمها بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت هستند و بیشتر کارهایی که در بخشهای مختلف انجام میشود، مانند تولید، کنترل و تضمین کیفیت و… توسط تیمها انجام داده میشود.
ساختن یک تیم مؤثر و کار تیمی یا واداشتن اعضا به همکاری برای یک هدف مشترک، باید در صنعت دارو و شرکتهای دارویی از اهمیت بیشتری برخوردار باشد. اگر کار تیمی در شرکتی بهصورت عالی انجام شود، شرکت میتواند موفق شود. در شرایط استرسزا و سخت صنعت داروسازی یک تیم خوب با حمایت و ایجاد محیط کاری مثبت میتواند باعث افزایش بهرهوری شود. شرکتهای داروسازی موفق برای اختراع، برنامهریزی، ایجاد، آزمایش و بازاریابی محصولات به مشاغل مختلفی متکی هستند و شکی نیست که کار گروهی نقشی حیاتی در دستیابی به این موفقیت دارد.