پیش‌تر در مورد راه‌های کلی مهاجرت و مهاجرت داروسازان به کانادا صحبت کردیم و در ادامه درباره مهاجرت داروسازان به ایالات متحده آمریکا بحث خواهیم کرد. برای کار کردن به‌عنوان داروساز در ایالات متحده، شما باید شهروند این کشور بوده یا دارای ویزای معتبر کاری باشید. در صورت شهروند نبودن، مجبور خواهید بود روند گرفتن ویزای کاری برای کار کردن به‌عنوان داروساز در ایالات متحده را طی کنید. در این‌جا نگاهی اجمالی به کشورهایی می‌اندازیم که بیشترین سهم را از تقاضانامه‌های موفق ویزای ایالات متحده دارند.

۲۵ کشوری که بیشترین ویزا برای مهاجرت به آمریکا را دریافت کرده‌اند

از تصویر بالا متوجه می‌شوید که در این گزینش کمی تبعیض به چشم می‌خورد؛ بدین معنی که اگر شما از نظر جغرافیایی به ایالات متحده نزدیک‌تر باشید (مثلاً اهل مکزیک یا جمهوری دومینیکن)، احتمال بیش‌تری برای گرفتن ویزا خواهید داشت. هرچند، چیزی که نشان داده نشده، تعداد تقاضانامه‌های ویزا از کشورهای گوناگون است. برای مثال هند هفتمین کشور در این لیست است؛ در حالی‌که ممکن است صد هزار تقاضانامه مربوط به مکزیک وجود داشته باشد. در هر صورت این تصویر نشان می‌دهد که اعطای ویزا از ایالات متحده امکان‌پذیر است. افرادی که به‌اندازه کافی آمادگی دارند، در طی‌کردن مراحل لازم برای دریافت ویزا شانس بیش‌تری خواهند داشت. در این مقاله ابتدا روش‌های مهاجرت داروسازان به آمریکا و مراحل به رسمیت شناخته شدن یک داروساز در آمریکا را بررسی می‌کنیم. سپس در مورد درآمد داروسازان در آمریکا بحث خواهیم کرد. با ما همراه باشید!

مهاجرت داروسازان به آمریکا

روش‌های مهاجرت به آمریکا

1- مهاجرت تحصیلی

صرف نظر از رشته داروسازی، مهاجرت تحصیلی یکی از رایج‌ترین و ساده‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان است. متقاضیان برای تحصیل در آمریکا باید ویزای دانشجویی آن را (که در دسته M و F قرار می‌گیرد) دریافت کنند. دریافت این ویزا اغلب به‌همراه مصاحبه است. دانشجویان زیادی سالانه از طریق اخذ پذیرش در دو مقطع دکتری و کارشناسی ارشد به آمریکا مهاجرت می‌کنند. البته اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی آمریکا در این دو مقطع از شانس بیش‌تری برخوردار است. مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل راه مناسبی برای اخذ گرین‌کارت این کشور پس از چند سال تحصیل و کار است؛ زیرا دانشجویان پس از تحصیل، اجازه کاریابی، اخذ مجوز کار و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری دارند و با چند سال کار کردن، پرداخت مالیات و عدم ایجاد مشکل قانونی، می‌توانند به گرین‌کارت و شهروندی دست یابند.

همچنین بخوانید: دوره هوش مصنوعی در نظام سلامت

2- مهاجرت کاری

در حال حاضر مهاجرت کاری به آمریکا برای ایرانیان بسیار دشوار بوده و تنها از طریق ویزای H1B امکان‌پذیر است. برای دریافت این نوع ویزای کاری، متقاضیان باید از طریق کارفرمایی معتبر در کشور آمریکا Job offer دریافت کنند. کارفرمایان نیز برای استخدام نیروی کار خارجی باید به‌مدت سه ماه در روزنامه‌ها و سایت‌های کاریابی آگهی داده باشند و در صورت پیدا نکردن فرد مورد نظر، امکان استخدام افرادی خارج از آمریکا را خواهند داشت. ویزای موقت H1B نسبت به ویزاهای کاری دیگر شانس بیش‌تری دارد. این ویزا برای کار در مشاغل تخصصی بوده و نیازمند داشتن مدارک دانشگاهی است. داروسازان برای مهاجرت به آمریکا باید این ویزا را اخذ کنند.

مهاجرت کاری به آمریکا

3- مهاجرت از طریق ویزای نخبگان EB-1

این ویزا به سه دسته از افراد تعلق می‌یابد:

  • افرادی که استعدادی استثنایی در زمینه‌های ورزشی، هنری و یا علمی داشته باشند.
  • اساتید دانشگاه و پژوهشگران برجسته دانشگاهی با حداقل 3 سال سابقه تدریس و پژوهش و شناخته‌شده در سطح بین‌المللی.
  • مدیران ارشد اجرایی که کسب‌و‌کاری در خارج از آمریکا را اداره می‌کنند.

سایر راه‌های مهاجرت به آمریکا شامل پناهندگی، سرمایه‌گذاری، ویزای خانوادگی و… بوده که جزئیات آن‌ها در این مقاله نمی‌گنجد.

در ادامه می‌پردازیم به گام‌هایی که یک داروساز باید طی کند تا به‌عنوان داروساز در آمریکا به رسمیت شناخته شود:

۱. به رسمیت شناختن معادل‌سازی:

از ارزیابانِ اعتبار آموزشی Educational Credential Evaluators (ECE) تقاضا کنید که مدارک خارجی شما را بررسی کنند (می‌توانید رونوشت مدرک داروسازی خود را مستقیماً از محل زندگی خود ارسال کنید). به‌محض اینکه به شما چراغ سبز نشان دادند، می‌توانید در امتحانات معادل‌سازی شرکت کنید. مدارک اصلی‌ای که از شما خواسته می‌شود، به شرح زیر است:

  • رونوشت رسمی دانشگاه
  • تأییدیه مدرک
  • تأییدیه Advanced-Levels یا معادل آن‌ها

تفاوت سیستم آموزشی داروسازی در بریتانیا و ایالات متحده در مدرک آن‌ها است. در آمریکا مدرک داروسازی دکتری و شش ساله است؛ اما در بریتانیا مدرک داروسازی کارشناسی ارشد و پنج ساله است. A-Levels یا معادل آن‌ها مشابه با برخی دوره‌های سال پایه (foundation-year) دانشجویان کارشناسی در نظر گرفته می‌شود.

همچنین بخوانید: طرح رشته داروسازی | بایدها و نبایدها

به یاد داشته باشید که هر تقاضانامه به‌صورت فردی در نظر گرفته می‌شود و علاوه بر تأییدیه نتایج A-Levels، می‌توانید تأییدیه مدرک کارشناسی خود را نیز برای پشتیبانی بیش‌تر ارائه دهید. ارزشش را دارد که از قبل انجمن ملی هیئت‌های داروسازی (NABP) را بررسی کنید تا ببینید آن‌ها چه توصیه‌هایی دارند. تنها راه ارتباط با آن‌ها مکاتبه از طریق فکس است.

مراحل مهاجرت داروسازان به آمریکا

۲. گرفتن ویزای کاری:

اگر شما همسری در ایالات متحده دارید، می‌توانید از این بخش صرف نظر کنید!

در صورت واجد شرایط بودن برای گرفتن ویزا، شما مستلزم دریافت پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمایی مستقر در ایالات متحده هستید (برای دیدن لیست کارفرمایان داروسازی ایالات متحده کلیک کنید). بنابراین در قدم اول شما باید داروخانه‌ای (یا سایر فرصت‌های شغلی) پیدا کنید که مایل به استخدام شما در ایالات متحده باشد.

۳. در طول پذیرفته‌شدن این تقاضانامه ویزا، شما باید آزمون‌های زیر را با موفقیت از سر بگذرانید:

  • شرکت در امتحان تافل: آزمونی جهت ارزیابی تسلط زبان انگلیسی شما تا نشان دهید در صحبت‌کردن به انگلیسی به‌صورت فنی مهارت و تسلط لازم را دارید.
  • شرکت در آزمون FPGEE: طی تقاضانامه‌ای از انجمن ملی هیئت‌های داروسازی بخواهید فرآیند صدور گواهی «کمیته معادل‌سازی فارغ‌التحصیلان داروسازی خارجی» را آغاز کند. این آزمون سالانه تنها یک بار در آمریکا برگزار می‌شود و شما برای معادل‌سازی مدرک خود، به ویزای توریستی آمریکا B نیاز دارید.

۴. دوره کارآموزی خود را شروع کنید:

به‌عنوان داروسازِ کارآموز در هیئت داروسازی دولتی ثبت‌نام کرده و شروع به ثبت ساعت‌های کاری خود کنید. سپس به‌محض تکمیل‌شدن ساعت‌ها، باید گزارش ساعت‌ها را به‌عنوان کارآموز به هیئت داروسازی دولتی ارسال کنید. طول دوره کارآموزی بستگی به ایالت مورد نظر شما دارد. برای مثال، در ایالت مریلند طول دوره کارآموزی مورد نیاز ۱۵۰۰ ساعت است، در حالی‌که در ایالت واشینگتن ساعت‌های کارآموزی با توجه به نمره آزمون FPGEE تعیین می‌شود. بدین صورت که اگر نمره ۹۰-۷۹ باشد، باید حداقل ۱۲۰۰ ساعت تا قبل از موعد امتحانات NPLEX/MPJE گذرانده باشید. اگر نمره ۱۰۵-۹۱ باشد، ممکن است حداقل به ۸۰۰ ساعت کارآموزی ملزم شوید (برای دیدن لیست کامل ساعت‌های کارآموزی مورد نیاز ایالت‌های مختلف کلیک کنید).

اگه دنبال کار تو بهترین مراکز بیوتکنولوژی دنیایی این دوره رو از دست نده! مستر کلاس ۷۵ ساعته بیوتکنولوژی

به علاوه، دانشجویانی که یافتن یک دوره کارآموزی تضمین‌شده برایشان سخت است، اغلب به‌طور پاره‌وقت به‌عنوان تکنسین کار می‌کنند تا سطح مهارت‌های خود را ارتقا دهند.

  • شرکت در آزمون NAPLEX: به‌محض اینکه کارآموزی شما تأیید شد، باید در این آزمون که نشان‌دهنده تسلط کلینیکی شماست، شرکت کنید. قبولی در این آزمون شما را برای تمامی ایالت‌ها واجد شرایط می‌کند.
  • شرکت در آزمون MPJ: گذراندن این آزمون را ۴۹ ایالت لازم دانسته‌اند؛ در حالی‌که برخی دیگر از ایالت‌های محبوب‌تر نظیر کالیفرنیا، شما را ملزم به شرکت در آزمونِ خاصِ ایالتی (مانند آزمون CPJ) می‌کنند. هر داروساز ۵ بار امکان شرکت در این آزمون را دارد.
آزمون های لازم برای مهاجرت

۵. بیمه مسئولیت حرفه‌ای را فراهم کنید:

یکی از رایج‌ترین بیمه‌های مورد استفاده HPSPO است که با انجمن داروسازی آمریکا مرتبط است (APHA).

۶. اکنون می‌توانید پسوند RPH را اضافه کنید:

هر فردی که مقتضیات مجوز را تکمیل کرده و در حال حاضر برای کار ثبت شده است، می‌تواند از RPH که مخفف داروساز ثبت شده‌ (Registered Pharmacist) است، استفاده کند.

در حال حاضر دکترای داروسازی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، کارشناس ارشد علوم دارویی – اقتصاد فارماکولوژی، کارشناسی ارشد در مقررات جهانی بالینی و نظارت دارویی، کارشناسی ارشد علوم دارویی – نتایج سلامت و کارشناسی ارشد داروسازی اجتماعی و اداری از محبوب‌ترین گرایش‌ها در ایالات متحده هستند.

به‌دلیل تغییر سبک زندگی و مشکلات ناشی از آن، نیاز مردم به دارو و درمان افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل داروسازی یکی از شغل‌های مورد نیاز در آمریکا است. داروسازان وظیفه تهیه و توزیع دارو، تعیین میزان دوز مصرف و ارائه توصیه‌های لازم برای مصرف صحیح دارو را بر عهده دارند. این حرفه یکی از در دسترس‌ترین تخصص‌های مراقبت بهداشتی است و اکثر افراد به داروخانه‌ها دسترسی راحتی دارند. با این حال، این رشته به‌سرعت در حال پیشرفت است. داروسازان در سال‌های اخیر به اتاق‌های اورژانس، مطب‌های پزشکان و کلینیک‌های تخصصی راه پیدا کرده‌اند.

درآمد داروسازان در آمریکا

طبق گزارشات سایت salary، درآمد یک داروساز در ایالات متحده به‌طور متوسط 130 تا 160 هزار دلار در سال یا به عبارت دیگر، ساعتی ۶۰ دلار است. البته این مبلغ پس از 5 سال سابقه کاری، افزایش چشم‌گیری خواهد داشت.

منابع:

www.salary.com