فارغ از راه‌هایی مانند سرمایه‌گذاری، پناهندگی، ازدواج و … برای مهاجرت در رشته‌ داروسازی دو مسیر کلی وجود دارد: مهاجرت تحصیلی و کاری. در ادامه به معرفی این دو مسیر و نکات مهم آن‌ها می‌پردازیم.

راه‌های کلی مهاجرت

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی به نوعی از مهاجرت گفته می‌شود که فرد حداقل به مدت 12 ماه در کشور دیگری مشغول به تحصیل باشد. کشور‌های توسعه‌یافته به‌صورت سالیانه تعداد زیادی از دانشجویان را از سراسر دنیا با اعطای کمک‌هزینه و با هدف جذب استعداد، بورسیه می‌کنند.

این نوع مهاجرت در چند دهه‌ اخیر یکی از روش‌های رایج، محبوب و کم‌ریسک مهاجرت بوده و برای افرادی که شرایط استفاده از این روش را دارند، بسیار مناسب است. مهاجرت تحصیلی انواع مختلفی دارد که برای هر فرد می‌تواند شرایط و نتایج مختلفی داشته باشد. از این رو، قبل از انتخاب روش تحصیل خود، حتماً اطلاعات خود را افزایش دهید. ما در استوآپ سعی می‌کنیم اطلاعات مفیدی را به‌صورت تفکیک‌شده از مقصدهای مختلف در اختیار شما قرار دهیم.

همچنین بخوانید: مهاجرت داروسازان به استرالیا | راه‌ها و شرایط

گاهی دانشجویان علاوه بر انگیزه‌ی کسب علم، انگیزه‌ی دریافت اقامت دائم در کشور مقصد را نیز دارند؛ بنابراین در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که دانشجویان بین‌الملل درخواست اقامت دائم در کشور مقصد را نیز ارائه می‌دهند و برای همیشه در آن کشور زندگی می‌کنند. این نوع مهاجرت در هر مقطعی من‌جمله لیسانس، فوق لیسانس، PhD، دکتری عمومی یا تخصصی امکان‌پذیر است؛ البته از طریق گذراندن دوره‌هایی مانند Postdoc و یا دریافت پروژه‌های تحقیقاتی و… هم می‌توان مهاجرت کرد.

مهاجرت تحصیلی داروسازان

برای مهاجرت تحصیلی چه نکاتی مهم هستند؟

تصمیم بگیرید که رشته‌ تحصیلی برایتان در اولویت است یا دانشگاه محل تحصیل.

انتخاب بین تحصیل در یک رشته‌ خاص از دانشگاه‌های مختلف یا تحصیل در دانشگاهی خاص اما در هر رشته‌‌ای، مسئله‌ای مهم است. دانشجویان باید به آن توجه کنند و اولویت خود را انتخاب کنند.

آیا هدف از تحصیل، رسیدن به یک شغل مناسب و اقامت در آن کشور است؟

توجه داشته باشید که اگر هدف شما از مهاجرت تحصیلی به‌دست‌آوردن شغل مناسب و اقامت در آن کشور است، باید پیش از مهاجرت تحقیق کنید که آیا آن کشور مهاجرپذیر است یا نه؟ شرایط کاری و اقتصادی در آنجا چگونه است؟ آیا به غیر از افراد بومی خود، به مهاجر نیاز دارند؟

آیا لازم است زبانی غیر از انگلیسی را هم یاد بگیرید؟

بدیهی‌ست که زبان انگلیسی در همه‌جا بسیار مهم است؛ اما لازم است که شما قبل از تصمیم‌گرفتن برای تحصیل در یک کشور، اطلاعاتی را درخصوص آن به‌دست آورید. یکی از مهم‌ترین آن‌ها این است که آیا در کشور مقصد لازم است بر زبانی غیر از انگلیسی تسلط داشت؟

مشخص‌کردن مدارک تحصیلی مورد نیاز

باتوجه‌به این که هدف شما از مهاجرت ادامه‌ی تحصیل است، لازم است که مدارک تحصیلی مورد نیازتان را برای دانشگاه مربوطه ارسال کنید. برای مثال معمولاً دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری علاوه بر رزومه (CV) و ترجمه‌ رسمی مدارک تحصیلی دوره‌های قبلی خود، باید یک انگیزه‌نامه (SOP) و حتی پروپوزال تحقیقاتی در کنار فرم درخواست خود قرار دهند تا دانشگاه مقصد درک بهتری نسبت به ارجاع مدارک تحصیلی آن‌‌ها به دپارتمان مورد نظر داشته باشد.

در کنار این موارد هر دانشگاه مدارک زبان مورد نیاز خودش را از داوطلب تقاضا می‌کند.

چگونه بورس تحصیلی بگیریم؟

سوال مهم پیش‌آمده این است که چگونه می‌توان بورس تحصیلی گرفت؟ در پاسخ باید گفت که ابتدا تحقیق کنید کدام کشورها بورس تحصیلی می‌دهند و این بورس‌های تحصیلی برای کدام‌ رشته‌ها هستند. در برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه‌های آمریکا، معمولاً پذیرش دانشجوی دکتری با بورس تحصیلی همراه هست؛ اما در اروپا حتماً باید برای موقعیت‌های (Position) خاصی که بورس به آن تعلق گرفته، Apply کنید و به‌طور عمومی بورس تحصیلی به همه‌ متقاضیان تعلق نمی‌گیرد.

همچنین بخوانید: مهاجرت داروسازان به آلمان | راه‌ها و شرایط

آیا نیازی به نامه‌نگاری با دانشگاه مقصد وجود دارد؟

ارتباط‌داشتن با کارکنان و اساتید دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید، همواره یکی از روش‌های مناسبی است که خودتان را به اساتید بشناسانید. شما با مصاحبه‌هایی که انجام می دهید، برای اساتید جهت کار با خودتان انگیزه ایجاد می‌کنید که این موضوع برای دانشجویان دکتری بسیار اهمیت دارد.

مهاجرت کاری

مهاجرت کاری یکی دیگر از انواع رایج مهاجرت است که با انگیزه‌های اقتصادی صورت می‌گیرد. طبیعی است که بخشی از متقاضیان علاقه‌ای به ادامه تحصیل ندارند. افراد معمولاً برای دستیابی به فرصت‌های شغلی یا درآمدی بهتر، مهاجرت می‌کنند و مهاجرت کاری یکی از بهترین راه‌های دریافت اقامت موقت در کشور مقصد است.

راه‌های کلی مهاجرت

مزیت مهاجرت کاری نسبت به سایر روش‌ها

مهم‌ترین مزیت ویزای کاری این است که در صورتی که شخص موفق به اخذ آن شود، می‌تواند با خاطری آسوده به کشور مورد نظر مهاجرت کند و از روز اول صاحب شغل و درآمد شود. داشتن شغل و درآمد در بدو ورود به کشورهای خارجی، امتیاز بسیار خوبی است.

از دیگر مزایای ویزای کاری عدم نیاز به سرمایه‌گذاری است و با مبلغ ناچیزی (شامل هزینه‌ی رفت‌وآمد و وکیل) می‌توانید شرایط زندگی خود را بهبود دهید و کار مناسب با تخصص و شأن خود را بیابید.

اکثر کشورهایی که نیروی کار خارجی جذب می‌کنند، کشورهای توسعه‌یافته‌ای هستند و پیدا کردن کار و اشتغال به آن برای مدتی مشخص، می‌تواند شرایط اخذ اقامت دائم آن کشور را به‌دنبال داشته باشد.

چگونه در خارج از کشور کار پیدا کنیم؟

برای مهاجرت کاری باید بتوانید در کشور مورد نظر کاری را پیدا کنید که با مهارت شما همخوانی داشته باشد و یا موسسه‌ای در کشور مورد نظر، نیازمندی خود را نسبت به نیروی کار با مهارت شما اعلام کرده باشد. در این صورت شما می‌توانید درخواست کار بدهید و صبر کنید تا شرکت یا موسسه‌ی مورد نظر، درخواست شما را بپذیرد.

درصورتی‌که درخواست شما از طرف یک موسسه یا شرکت پذیرفته شود، باید از طرف آن‌ها برای شما دعوتنامه‌ی کاری ارسال شود. بهتر است بدانید وقتی آگهی در زمینه‌ی استخدام نیروی کاری در این کشورها منتشر می‌شود، باید سه ماه صبر کنند. اگر نیروی داخلی برای کار موجود نبود، نیروهای خارج از کشور می‌توانند استخدام شوند. بنابراین درصورتی‌که نیرویی در داخل نباشد، به درخواست شما توجه می‌شود.

همچنین بخوانید: بهترین دانشکده‌های داروسازی جهان

شرایط اخذ ویزای کار

برای مهاجرت کاری و اخذ ویزای کار، باید از نظر جسمی و روحی در سلامت کامل باشید. حفظ سلامت جسمی یکی از شرایط اصلی این نوع مهاجرت و اخذ این نوع ویزا است. از این رو باید معاینات پزشکی لازم را انجام داده و تأییدیه مربوط به سلامت خود را دریافت کنید. عدم سوءپیشینه از دیگر شرایطی است که برای اخذ ویزای کاری باید داشته باشید.

ویزای کاری انواع مختلف دارد و هر کشوری ممکن است طبق ساختار و شرایط خود، انواعی از ویزاها را در نظر گرفته باشد؛ مانند ویزای کار از طریق ثبت شرکت، ویزای کار از طریق مهارت (که با نام ویزای کار Skilled Worker شناخته می‌شود) و همچنین ویزای کار از طریق داشتن سابقه‌ کار.

منبع:

adabvisa | eligasht