یکی دیگر از دانشگاههایی که به معرفی آن میپردازیم، دانشگاه جانز هاپکینز است. اما ابتدا بهطور مختصر از ایالات متحده صحبت میکنیم و سپس به سراغ دانشگاه جانز هاپکینز خواهیم رفت. با ما همراه باشید!
ایالات متحده آمریکا یک کشور مستقل در آمریکای شمالی میان کشور کانادا و مکزیک و اقیانوس اطلس و آرام است. آمریکا بهجز سرزمین اصلی؛ با شیوه حکومت جمهوری فدرال متشکل از ۵۰ ایالت، یک حوزه فدرال، پنج سرزمین خودمختار و مجموعهای از جزایر پراکنده که مجموعاً دارای مساحتی معادل ۳٫۸ میلیون مایل مربع (۹٫۸ میلیون کیلومتر مربع)؛ سومین کشور پهناور جهان محسوب میشود و با جمعیتی بیش از ۳۴۰ میلیون نفر (آمار سال ۲۰۲۳) سومین کشور پرجمعیت جهان است. پایتخت آمریکا واشینگتن، دی.سی. و پرجمعیتترین شهر آن نیویورک سیتی در ایالت نیویورک است.
همچنین بخوانید: مهاجرت داروسازان به آمریکا
دانشگاه جانز هاپکینز
دانشگاه جانز هاپکینز قدیمیترین و یکی از معتبرترین دانشگاههای تحقیقاتی ایالات متحده آمریکا است که در شهر بالتیمور در ایالت مریلند قرار دارد. این دانشگاه در ۲۲ ژانویه ۱۸۷۶ شروع به فعالیت کرد و به نام تأمینکننده مالی آن، جانز هاپکینز نامیده شد. کمک هفت میلیون دلاری جانز هاپکینز به این دانشگاه، که بیش از نیمی از آن خرج ساخت بیمارستان دانشگاه جانز هاپکینز شد، بزرگترین کمک نوعدوستانه تاریخ آمریکا تا آن زمان بود. جانز هاپکینز همواره از زمان تأسیس خود یکی از معتبرترین دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی جهان محسوب میشود. لازم به ذکر است که این دانشگاه یکی از گزینشیترین دانشگاههای آمریکا نیز بهشمار میآید. از این رو، تنها در صد کمی از افراد میتوانند در این دانشگاه قبول شوند.
این دانشگاه الگوی مدیریتی خود را از دانشگاههای برجسته آلمانی آن زمان که پژوهش-بنیاد (و نه آموزش-بنیاد) بودند برگرفت و از این رو نخستین دانشگاه پژوهشی آمریکا لقب گرفت. هماینک نیز پس از گذشت سالها همچنان با جذب بودجه پژوهشی سالانه بیش از دو میلیارد دلار از نهادهای دولتی، صدرنشین پژوهش در میان دانشگاههای آمریکا است. برای بیش از سی و پنج سال پیدرپی بنیاد ملی علوم آمریکا این دانشگاه را در رتبه نخست سرمایهگذاری و هزینه مالی در رشتههای علمی، پزشکی، و مهندسی در میان تمامی دانشگاههای آمریکا بهشمار آوردهاست. از زمان تأسیس این دانشگاه در سال ۱۸۷۶، سی و شش برنده جایزه نوبل به این دانشگاه وابسته بودند. نخستین آنها وودرو ویلسون، رئیسجمهور آمریکا، بود که در رشتهی تاریخ و علوم سیاسی از این دانشگاه دکترا گرفت.
رتبه جهانی
در سال ۲۰۱۹ این دانشگاه رتبه ۵ دانشگاههای جهان را که از سوی SCImago Institutions Rankings منتشر شد بهدست آورد. در رتبهبندی دانشکدههای پزشکی، رتبه دوم U.S. News & World Report را بین تمام دانشکدههای پزشکی کشور بهدست آورد. این دانشگاه رتبه۱۰ کشور را بر اساس رتبهبندی U.S. News & World Report کسب کردهاست. همچنین مؤسسه QS، دانشگاه جانز هاپکینز را در رده ۲۴ دنیا و دوازدهم آمریکا، و مؤسسه تایمز نیز این دانشگاه را در رده ۱۲دانشگاههای دنیا در سال ۲۰۲۰ قرار دادهاند.
داروسازی در جانز هاپکینز
دپارتمان داروسازی، به تطابق با ماموریت پزشکی جانز هاپکینز، اولویت خود را بر تدریس، تحقیق و مراقبت از بیماران قرار میدهد.
خدمات بالینی ارائهشده توسط این دپارتمان شامل نظارت بر کلیه داروها، نظارت بر تداخل دارویی، مراقبت از بیمار، آموزش دارویی، نظارت بر داروی مانیتورینگ درمانی، بررسی سفارش دارو، ارائه اطلاعات دارویی و … میباشد.
دپارتمان داروسازی در جانز هاپکینز مسئولیت تجزیه و توزیع داروها را روزانه برای حدود ۷۰۰ بیمار دارد. البته خدمات اضافی را نیز در محیط بیماری خارج از بیمارستان ارائه میدهد. این دپارتمان از داروسازان و همچنین پرسنل فنی و پشتیبانی تشکیل شده است که به همکاری برای اطمینان از ارائه بهترین مراقبتهای دارویی ممکن به بیماران میپردازند.
همچنین بخوانید: معرفی دانشکدههای داروسازی | Monash University
پشتیبانی توزیعی و بالینی در حال حاضر توسط سیستم داروخانه BDM، پایکسیس مداخل داروی Pyxis، مایکرومدکس و التیمدکس و ربات AHI مککسون به مراکز زیر ارائه میشود:
– موسسه چشمپزشکی ویلمر
– بخش انکولوژی مرکز گریناسپرینگ
– مرکز پزشکی و جراحی کودکان
– بخش پزشکی و جراحی بزرگتر
– کلینیکهای بیماریهای خارجی جانز هاپکینز
– مرکز انکولوژی جانز هاپکینز