همانند گذشته در این پست با یک خط تولید جدید همراه شما هستیم. وقتی صحبت از خط تولید یک شرکت می‌شود، فرض را بر این می‌گذاریم که اصول GMP در خط تولیدی که مشاهده می‌کنید، رعایت شده و از پرسنل ماهر در این کار استفاده می‌شود. در این قسمت، سراغ خط تولید ساشه شرکت طب مفید نیکان رفتیم و قرار است صفر تا صد این خط تولید را امروز با هم ببینیم.

ساشه

ساشه‌های شرکت داروسازی مفید

شرکت داروسازی مفید ساشه‌های داروهای مختلفی از جمله ساشه اس‌امپرازول (که به شکل گرانول تهیه می‌شود)، ساشه کولستیرامین، سوربیتول، فلونیکا، ORS و کلاژن را در کارنامه محصولات خود دارد. سطح کلین‌رومی که در تمام مراحل استفاده می‌شود، معمولاً سطح D است.

همچنین بخوانید: خط تولید قرص | آشنایی با فرایندها و دستگاه‌ها

پس چرا ساشه؟

یکی از چالش‌هایی که در تولید فرمولاسیون‌های جامد در جامعه با آن روبه‌رو هستیم، کامپرشن (compression) قرص است. نوع بسته‌بندی ساشه به ما این امکان را می‌دهد که پودرهای جامد را با عمر قفسه مناسب و با امکان اضافه‌کردن اسانس و ماندگاری طعم، بدون نیاز به کامپرشن، تولید کنیم.

بخش انبار شرکت

در این بخش، مواد اولیه و همچنین محصولات نهایی در دمای بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد و رطوبت زیر ۳۰ تا ۶۰ درصد (بسته به نوع محصول) نگهداری می‌شوند.

توزین

مواد اولیه و اکسپیان‌ها قبل از ورود به بخش ساخت باید توزین شوند. در این مرحله، یک مرحله توزین مجدد نیز جهت اطمینان از توزین اولیه انجام می‌شود.

خط تولید ساشه

ساخت ساشه

یک مرحله از مراحل تولید ساشه شبیه مراحل تولید قرص است. به عبارت دیگر، اکسپیان و ماده اولیه دارویی (API) توزین شده و پس از آن، طبق SOP اول به‌صورت اختلاط هندسی و سپس توسط دو نوع میکسر وی بلندر (V blender or IBS) با هم مخلوط می‌شوند. محتویات داخل ساشه می‌تواند به شکل پودر، گرانول یا پلت باشد که انتخاب این شکل توسط فلو (Flow) یا همان جریان‌پذیری و عوامل دیگر تعیین می‌شود. اگر ساشه پودر باشد، تنها مرحله بلندینگ (Blending) انجام می‌شود؛ اما اگر گرانول یا پلت باشد، مراحل دیگری نیز انجام می‌شود. به‌عنوان مثال، ساشه اس‌امپرازول به شکل گرانول و ساشه کلاژن به شکل پودر تولید می‌شود.

نکته مهم دیگر این است که پودری که برای ساشه استفاده می‌شود، حتماً باید محدوده توزین ذره‌ای کمی داشته باشد. همچنین در هنگام مخلوط‌کردن، رطوبت پایین و پایداری فیزیکی مناسب و یکنواختی نیز لازم است. در خصوص کنترل کیفیت محصول می‌توان از مراحل مختلف توزین، ساخت و حتی فیلینگ به بخش کنترل کیفیت منتقل کرد.

همچنین بخوانید: خط تولید شربت | آشنایی با دستگاه‌ها و فرایندها

فیلینگ (Filling) ساشه

مهم‌ترین مرحله در تولید ساشه، بسته‌بندی اولیه است. در ساشه‌های پودری، دو نوع دستگاه ساشه‌زن مدادی و ساشه‌زن سه‌طرفْ دوخت می‌توانند استفاده شوند. برای ساشه‌های مایع نیز دستگاه‌های مختلفی وجود دارد.

مرحله نهایی

بعد از این مرحله، نوبت به بسته‌بندی نهایی و ثانویه می‌رسد که این کار نیز توسط دستگاه‌های مخصوصی انجام می‌شود. در نهایت، محصول آماده‌شده در انبار ذخیره می‌شود. منتظر ویدئوهای جذاب بعدی ما باشید.

منبع:

mofidpharma