قرصها نباید خیلی نرم یا خیلی سخت باشند. تست سختی قرص این اطمینان را به ما میدهد که قرص جامد به اندازه کافی برای تحمل فشارهای مکانیکی در شرایط مختلف مانند ذخیرهسازی، بستهبندی، تحویل و دستزدن توسط کاربر سخت میباشد. واحدهای اندازهگیری سختی قرص از استانداردهای سیستم بینالمللی واحدها تبعیت میکند. برای این منظور از دستگاه تست سختی قرص استفاده میکنیم.
ویژگیها و اجزای دستگاه تست سختی قرص
از ویژگیهای دستگاه تست سختی قرص این است که قابلیت اندازهگیری سختی قرص را تا 500 نیوتن دارد. علاوه بر این، گزارشگیری، ثبت محاسبات آماری، حافظههای مختلف برای ثبت مشخصات قرص، اتصال به پرینتر و چاپ محاسبات آماری، قابلیت محاسبه براساس سه واحد نیوتن، کیلوپاسکال و استرانگکوب، در کلیه مدلهای قابل کالیبره از دیگر ویژگیهای این دستگاه میباشد.
همچنین بخوانید: انواع دستگاهها و تجهیزات خشککننده در صنعت داروسازی
دستگاه تست سختی قرص یک صفحه نمایش دیجیتال و یک رابط صفحه کلید دارد که اندازهگیریهای سریع و نتایج دقیق را میتواند تضمین کند. اطلاعات تست سختی در این دستگاه بهطور کاملاً خودکار نمایان و قفل میشود، بنابراین تست میتواند مجدداً بازنشانی شود.
با دانستن ویژگیهای مکانیکی قرصها، میتوانیم اطلاعات مهم مورد نیازمان جهت بهینهسازی مواد تشکیلدهنده را فراهم کنیم.
تست سختی قرص روی سیستم کامپیوتری به این صورت است که به ما نشان میدهد دقیقاً به چه مقدار نیرو برای شکستن یک قرص نیاز خواهیم داشت. دستگاه تست سختی یک دستگاه جمعوجور است و فضای کمی را اشغال میکند. این دستگاه معمولاً مونتاژ تستر را به یک مونتاژ قاب متصل میکند. مونتاژ تستر شامل یک محفظه تست است و از یک موتور پشتیبانی میکند. مونتاژ قاب نیز در واقع یک صفحه عمودی است که شکلی شبیه حرف C انگلیسی دارد و با بازوهای بالا و پایین که به بدنه اصلی متصل میشود، مشخص میگردد.
آشنایی با مهندسی معکوس فرمولاسیون در دوره فرمولاسیون صنعتی قرص و کپسول
سخن پایانی
دستگاهی که در مورد آن صحبت کردیم، یکی از دستگاههای مورد استفاده در آزمایشگاه کنترل، واحد تحقیقات و فرمولاسیون است. دستگاه تست سختی قرص برای تشخیص سختی شکست قرص و میزان مقاومت آن در برابر فشارهای مکانیکی است. کلیه پارامترهای ثابت و متغیر دستگاه نیز مطابق با استانداردهای بینالمللی است.
منابع: